14 Aralık 2015 Pazartesi

Manisa Kırkağaç Kavunu Nereden Alınır?

Bir bahçe düşünün ki 30 ton kavunla dolu olsun. Ülkemiz her açıdan cennet, her noktası ayrı bereketli. Manisa Kırkağaç da bu bereketli noktalardan sadece biri. İzmir yolu üzerinde Manisa ya yaklaştıkça kavuncular ortaya çıkıyor. Ama buradaki püf noktamız kavunu yol üstünden değil, Kırkağaç'ın içinden almak. Benden söylemesi yol üstünde 3 TL olan kavunun kilosu ilçede 1-1,5 TL arasında hem de böyle kavun ambarlarından kendiniz seçiyorsunuz :)

30 Kasım 2015 Pazartesi

Tokat Ballıca Mağarası Turu - Rehber Anlatımlı

Arkadaşımızın düğünü vesilesiyle gittiğimiz Tokat ilimizde mümkün oldukça gezmeye çalıştık. Tokat'a gidildiğinde muhakkak gezilmesi gereken yerlerden biri olan Ballıca mağarası yalnızca Tokat'ın değil kesinlikle ülkemizin en güzel, en özel yerlerinden biri. Bu sebeple biz de ziyaret etmeye çalıştık. İyi ki de gitmişiz diyorum. Özellikle rehberin anlatımını dinlerseniz bu mağaranın sadece bir mağara olmadığını, bir mağaranın ne kadar özel olabileceğini anlayacaksınız.. İyi seyirler.. 

25 Kasım 2015 Çarşamba

3 günlük İstanbul'dan Karayolu İle İzmir Turu

Ben yapacağımız seyahat için hazırladığım gezi planını olduğu gibi sizinle paylaşıyorum, umarım işinize yarar. Sevgilerimle. 

İstanbul – İzmir
1. gün - 06.00 İstanbul’dan çıkış
Kahvaltı: Bursa Gölyazı ya da Balıkesir Susurluk (Biz Gölyazı'yı tercih ettik, sımsıcak el yapımı gözleme, söğüş domates, peynir, zeytin, reçel..)

Kemalpaşa’dan yolluk tatlı alınacak 11.30 yolda çay-tatlı molası 45 dk

Manisada köfte? Giderken dönerken? Ya da hiç yemesek de olur J

14.00 civarı izmir’e varış ve otele yerleşme.
15.00 otel’den çıkış, hızlıca, kızlarağası, saat kulesi, asansör ve teleferik (biz tura teleferikten başlayıp, asansör ve kızlarağası yaptık)

İzmir Foça Taşköy Kahvaltı - Yağhane


İzmir'e gittiğimizde dönüşü Manisa üzerinden mi yoksa Bergama üzerinden mi yapalım diye çok düşündük. Eğer Manisa üzerinden dönseydik kahvaltıyı kesinlikle Çiçekliköy'de yapardık ama hem değişiklik olsun diye rotayı değiştirince soluğu Foça Taşköyde aldık. 

Mekan dışarıdan öyle ahamlı şahamlı bir şey değil ama kapıdan içeri girince sıcaklığı ve güzelliği sizi çepeçevre sarıyor. 

İlgi alaka, mekan, hizmet 10/9. Fiyat 2 kişilik serpme kahvaltı 56 TL. Fotoğrafta gördüğünüz 4 kişilik kahvaltı. Sınırsız haşlanmış yumurta için 2 TL alıyorlar. Çay ve kızarmış ekmek selfservis. Burası aslında bir yağhane ve alkollü mekan.
 Çıkarken organik zeytinyağı da aldık 1,5 lt si 50 TL. Daha evde deneyemedik ama kahvaltıdaki organik olmayanı bile enfesti diyebilirim. Biz burayı beğendik, eğer yolumuz düşerse muhakkak yeniden uğrayacağız.

11 Kasım 2015 Çarşamba

Sapanca Matranç Cafe ve Restaurant


Matranç Cafe ve Restaurant bir aile dostumuzun yeri, uzun süredir gitmeyi planlayıp ama bir türlü fırsat bulamadığımız bir yerdi. 

Gidince anladık ki bunca zaman erteleyerek büyük bir hata yapmışız. 

Sapanca Kırkpınar zaten ülkemizin görülmesi gereken yerlerden biri, eğer yolunuz buraya düşerse Bağdat Caddesi üzerindeki Matranç'ı ziyaret etmenizi ve buradaki lezzetlerin tadına bakmanızı kesinlikle tavsiye ederim. 

26 Ekim 2015 Pazartesi

Gelecek Turizmde ile sürdürülebilir turizmin geleceğini yazacak üç yeni proje belli oldu!

Seyahat ederken hepimiz gittiğimiz yörenin doğasını, kültürünü hissetmek, el emeklerinden satın almak, yerel lezzetlerini tatmak isteriz.
Eko turizm, kırsal turizm, kültür turizmi, gastronomi turizmi gibi farklı sürdürülebilir turizm çeşitleri ile hem biz farklı deneyimler yaşarız hem de yerel halkın ekonomisine katkıda bulunmuş oluruz.
İşte bu sebeple Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı 8 sene önce bir araya gelerek "Gelecek Turizmde" dedi ve sürdürülebilir turizm için çalışmaya başladı.

1 Ekim 2015 Perşembe

Beykoz Muradoğlu Balıkçılık

Ailece uzun yıllardan beri gittiğimiz Beykozdaki Muradoğlu Balıkçılık'a geçtiğimiz günlerde bir vesile yeniden gitme fırsatım oldu. Özellikle ızgara ithal palamutu yiyebileceğiniz en iyi yerlerden biriydi. Diğer balıkları da gerek ızgara gerek tava olarak başarılıydı ama eski tadı tuzu lezzeti kalmamış maalesef. İşin içine hafta sonu ve yoğun talep girince baya bir eksik çıkmış ortaya. Bu durum pek hoşuna gitmedi. Özellikle yediğimiz hamsiden sonra hepimizin ağızlarının kabarması bugüne kadar yaşamadığımız bir şeydi. Ama yine de olur da yolunuz Beykoz'a düşerse bir uğrayıp denemenizi tavsiye ederim.  Belki yazımı okuyup bazı değişiklikler yaparlar.