25 Kasım 2015 Çarşamba

İzmir Foça Taşköy Kahvaltı - Yağhane


İzmir'e gittiğimizde dönüşü Manisa üzerinden mi yoksa Bergama üzerinden mi yapalım diye çok düşündük. Eğer Manisa üzerinden dönseydik kahvaltıyı kesinlikle Çiçekliköy'de yapardık ama hem değişiklik olsun diye rotayı değiştirince soluğu Foça Taşköyde aldık. 

Mekan dışarıdan öyle ahamlı şahamlı bir şey değil ama kapıdan içeri girince sıcaklığı ve güzelliği sizi çepeçevre sarıyor. 

İlgi alaka, mekan, hizmet 10/9. Fiyat 2 kişilik serpme kahvaltı 56 TL. Fotoğrafta gördüğünüz 4 kişilik kahvaltı. Sınırsız haşlanmış yumurta için 2 TL alıyorlar. Çay ve kızarmış ekmek selfservis. Burası aslında bir yağhane ve alkollü mekan.
 Çıkarken organik zeytinyağı da aldık 1,5 lt si 50 TL. Daha evde deneyemedik ama kahvaltıdaki organik olmayanı bile enfesti diyebilirim. Biz burayı beğendik, eğer yolumuz düşerse muhakkak yeniden uğrayacağız.

11 Kasım 2015 Çarşamba

Sapanca Matranç Cafe ve Restaurant


Matranç Cafe ve Restaurant bir aile dostumuzun yeri, uzun süredir gitmeyi planlayıp ama bir türlü fırsat bulamadığımız bir yerdi. 

Gidince anladık ki bunca zaman erteleyerek büyük bir hata yapmışız. 

Sapanca Kırkpınar zaten ülkemizin görülmesi gereken yerlerden biri, eğer yolunuz buraya düşerse Bağdat Caddesi üzerindeki Matranç'ı ziyaret etmenizi ve buradaki lezzetlerin tadına bakmanızı kesinlikle tavsiye ederim. 

26 Ekim 2015 Pazartesi

Gelecek Turizmde ile sürdürülebilir turizmin geleceğini yazacak üç yeni proje belli oldu!

Seyahat ederken hepimiz gittiğimiz yörenin doğasını, kültürünü hissetmek, el emeklerinden satın almak, yerel lezzetlerini tatmak isteriz.
Eko turizm, kırsal turizm, kültür turizmi, gastronomi turizmi gibi farklı sürdürülebilir turizm çeşitleri ile hem biz farklı deneyimler yaşarız hem de yerel halkın ekonomisine katkıda bulunmuş oluruz.
İşte bu sebeple Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı 8 sene önce bir araya gelerek "Gelecek Turizmde" dedi ve sürdürülebilir turizm için çalışmaya başladı.