26 Mayıs 2013 Pazar

Bursada en iyi pideli köfte nerede yenir?

Geçtiğimiz günlerde eski mesai arkadaşlarımla günübirlik bir Bursa çıkarması gerçekleştirdik. Tamamen foodtrip mantığıyla sadece yemek yemek üzerine kurulu bir gezi vardı planımızda.

Yanımdaki arkadaşlarımdan biri, çocukluğunda gittiği ve hala lezzetini unutamadığı bir iskender kebapçısından bahsedip duruyordu. Adı da Hacıbey'miş. Tüm Bursa'yı dolaşıp tüm açıkmışlığımızla Hacıbey kebapçısını arayıp durduk. Kime sorduysak bizi Kayhan çarşısındaki kebapçıya gönderdi. Biz de koştura koştura gittik. Kabpçıya girdik ve hiç sormadan 1,5 porsiyon kebap söyledik. Ve karşımıza iskender yerine pideli köfte geldi. :)

O ana kadar bir pideli kebap yapan yere girdiğimizi bilmiyorduk. Ama şans eseri de gitmiş olsak Bursa'nın en iyi pideli köfte yapan yerine girmişiz. Ve hazır gelmişken. Bu lezzetin tadına afiyetle baktık. Ben kendi adıma ilk kez pideli köfteyi duydum ve yedim. Ama eğer yolunuz Bursa'ya ve Kayhan çarşısına düşerse muhakkak buraya uğrayın.
1,5 porsiyon pideli köfte ücreti 17 TL.



Pideli köfte görünüş itibariyle iskenderin köftelisi gibi. Köftesinin lezzeti ise, sokakta yediğimiz tükrük köftesi diyebileceğimiz köfteler gibi enfes ve leziz.




Hani bol tereyağı ve sos iskendere nasıl lezzet katar, bu kural pideli köfte için de geçerli. Ben de bu vesileyle uzun aradan sonra gezi yazılarıma bir vira bismillah demiş olayım. Umuyorum bundan sonra sıkça devamı gelecek.

6 yorum:

  1. Bursa'ya gidince üşenmem bulurum, beğenmezsem gelir hani güzeldi diye hesabını sorarım:P

    YanıtlaSil
  2. Peki efenim, şimdiden afiyetler ola...

    YanıtlaSil
  3. KEnt Meydanı'ndan nasıl ulaşabiliriz?

    YanıtlaSil
  4. Siparis ile eve gonderiir mi

    YanıtlaSil